Via het nieuwe online financieringsplatform CrowdAboutNow kan iedereen vanaf 10 euro investeren in Utrechtse ondernemers. Het financieringsplatform is opgericht om startkapitaal op te halen voor startende ondernemers. CrowdAboutNow is mede opgericht door drie studenten van de Universiteit Utrecht.

Crowdfunding is een nieuwe financieringsvorm, waarbij een grote groep individuen een klein bedrag investeert, om samen tot het benodigde startkapitaal te komen. Dit in tegenstelling tot de huidige vormen van financiering, waarbij veelal slechts een selecte groep investeerders voor de gehele investering wordt aangetrokken.

CrowdAboutNow vult het gat van investeringen in startende ondernemers dat de afgelopen jaren is ontstaan, doordat de ondernemersfinanciering drastisch is teruggelopen. Door iedereen de mogelijkheid te bieden om middels geld en andere vormen van ondersteuning te investeren in het ondernemerschap, wil CrowdAboutNow meer mensen betrekken bij ondernemersinitiatieven in hun eigen omgeving zodat de ondernemingsgeest in Nederland gestimuleerd wordt.

In februari van dit jaar won CrowdAboutNow 'de Gouden Impuls', een eenmalige stimuleringprijs voor de Utrechtse Economie, in het leven geroepen door de Gemeente Utrecht.

Klik hier voor meer informatie.