SP-Kamerlid Jasper van Dijk heeft in Amsterdam studenten opgeroepen om in verzet te komen tegen het nieuwe kabinet, zo meldt Campus TV. Van Dijk vindt dat Nederlandse studenten een voorbeeld moeten nemen aan de studentenprotesten in Groot-Brittannië.

Bij protesten in Groot-Brittannië vielen onlangs 41 gewonden en werden 55 studenten gearresteerd. Van Dijk riep de studenten op geen geweld te gebruiken. ‘Doe geen domme dingen, die de acties overschaduwen,' zei het Kamerlid.

Van Dijk deed zijn oproep tijdens een debat op de Universiteit van Amsterdam georganiseerd door de studentenvakbond ASVA. 95% van de aanwezige steunde het standpunt van de SP dat er actie tegen de kabinetsplannen moest worden ondernomen.

In Groot-Brittannië werd onder andere het partijbureau van de Conservatieven bestormd door boze studenten. Op de vraag of in Nederland het partijbureau van de VVD bestormd moest worden, antwoordde Van Dijk instemmend.

Ruim 80.000 studenten hebben hun onvrede over de kabinetsplannen voor het hoger onderwijs laten blijken door de petitie op minimaalnominaal.nl te tekenen.

© Nationale Onderwijsgids