DEN HAAG (ANP) - In het Nederlandse hoger onderwijs studeren ongeveer 47.000 buitenlandse studenten. Zes op de tien van hen is vrouw. Van alle buitenlandse studenten komt tweederde uit EU-landen.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

Het aantal buitenlandse studenten is in het jaar 2008-2009 toegenomen, maar doordat het totale aantal studenten ook is gegroeid, bleef het percentage gelijk op 7,4 procent.

Duitsland
De meeste buitenlandse studenten komen uit Duitsland: 20.800. Van de studenten buiten de EU komen de meesten uit China, te weten 3700. Economische opleidingen zijn het populairst met 17.500 studenten. Bij wetenschappelijke studies zitten de meeste studenten bij Landbouw en bij hbo-opleidingen is taal & cultuur het populairst.

De kunstacademies zijn met de hoogste percentages buitenlandse studenten het meest internationaal. De Technische Universiteit Delft biedt wat de landen van herkomst van de studenten betreft de grootste diversiteit.