AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer eenderde van de christelijke studentes gebruikt de pil. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Dagblad.

Dit aantal ligt nog wel een stuk onder het gemiddelde van 67 procent van de vrouwen tussen de 18 en 25 jaar die de pil gebruiken.

Van de christelijke studentes die de pil slikken, heeft de helft een vaste relatie. 10 procent is getrouwd en de rest heeft geen vaste relatie. Aldus het Nederlands Dagblad.

De christelijke pilgebruikers staan progressiever tegenover seks voor het huwelijk dan de studentes die de pil niet gebruiken. Circa 35 procent van de pilgebruikers zegt de pil uitsluitend om gezondheidsredenen te gebruiken.

Van ruim tachtig procent mag iedereen weten dat ze de pil slikken. Bijna de helft van deze groep slikt de pil omdat ze geslachtsgemeenschap hebben. Een enkeling zegt de pil onder druk van vriend of ouders te gebruiken, bijvoorbeeld vanwege een ongewenste zwangerschap bij een ander gezinslid.

Het Nederlands Dagblad ondervroeg twaalfhonderd vrouwelijke en vierhonderd mannelijke studenten die lid zijn van een christelijke studentenvereniging of een opleiding volgen aan de Christelijke Hogeschool Ede, de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle of de Goudse lerarenopleiding Driestar Educatief.

Bijna een op de zes mannen met een relatie gaf aan niet te weten of zijn vriendin of vrouw de pil gebruikt.