Op maandag 15 november organiseert de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) van de Erasmus Universiteit Rotterdam het pre-evenement van de 27ste editie van de EFR-Business Week. De EFR-Business Week is een van de grootste studentencongressen van West-Europa, met sprekers uit de top van het bedrijfsleven en de politiek.

Dit jaar spreekt Nick Clegg, vice-premier van het Verenigd Koninkrijk, op het pre-evenement en wordt de dag voorgezeten door Frans Weisglas. De afgelopen jaren waren onder andere Barroso, Petraeus, Arafat en Schröder gastsprekers van de EFR-Business Week.

Frans Weisglas zal de verschillende sprekers aankondigen en de discussies leiden. De dag wordt geopend met een korte inleiding door Nick Clegg. Hij zal onder andere spreken over economie en handel en zal iets vertellen over de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in 2012 in London.

Studenten en genodigden worden in de gelegenheid gesteld om verdiepende vragen te stellen en om in discussie te gaan met Nick Clegg.

Na de discussie met Nick Clegg wordt er door Rebel Group een speech gehouden over de toepassing van economische instrumenten op de (besluitvorming rondom de) Olympische Spelen van 2028. Vervolgens vindt er een panel discussie plaats over de gehele Nederlandse bid op de Olympische Spelen van 2028.