Afgelopen vrijdag werd aan de Rotterdamseweg in Delft het nieuwe complex met woningen voor 267 studenten officieel geopend. Over enkele maanden volgen nog eens 95 studentenwoningen aan het Mijnbouwplein.

Paul Rullmann, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft: " Hoewel het tekort aan studentenwoningen nog niet is verdwenen, zijn we aardig op de goede weg. Dat hebben we ook nodig om voor studenten uit binnen- en buitenland een aantrekkelijke universiteit te blijven."

TU Delft en de Delftse studentenhuisvester DUWO maakten vorig jaar afspraken voor de ontwikkeling van nog eens zo'n 1.000 nieuwe studentenwoningen in de TU-wijk. De Gemeente Delft presenteerde eerder deze week een MER-studie waaruit blijkt dat in het 'meest milieuvriendelijke alternatief' voor verdere bebouwing van het TU-gebied ruimte is voor drieduizend studentenwoningen.

Met dit complex en andere die nog in ontwikkeling zijn, wordt het aanbod niet alleen uitgebreid, maar ook diverser: studenten hebben steeds meer keuze tussen verschillende soorten woningen in diverse prijsklasses.