Politie ontruimt bezet gebouw Wageningen University & Research

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een gebouw van Wageningen University & Research dat door klimaatactivisten was bezet ontruimd. Rond 00.30 uur gingen agenten het gebouw binnen en verzochten de vijftien activisten die nog binnen waren, allen studenten van de universiteit, mee naar buiten te gaan. Een woordvoerster van de actiegroep End Fossil: Occupy! zegt dat een deel van de bezetters aan die oproep gehoor heeft gegeven, maar dat anderen door de politie aan "armen en benen" naar buiten zijn gesleept.

Ook waren volgens haar tijdens de ontruiming buiten kreten van pijn te horen die uit het gebouw kwamen. Volgens haar zijn veel actievoerders in tranen en hebben agenten "heel hard getrokken". Geen van de bezetters is aangehouden. Een woordvoerder van de politie kon de ontruiming niet bevestigen, maar zei dat die wel "op het programma" stond.

Fossiele industrie 

De actievoerders bezetten maandag een deel van het gebouw. Met hun actie wilden ze bereiken dat de universiteit haar banden verbreekt met de fossiele industrie.

Door: ANP