Masterdiploma van 66 studenten aan de Open Universiteit ongeldig

De Open Universiteit in Heerlen heeft 66 studenten een mastertitel gegeven, terwijl ze die eigenlijk niet hadden mogen krijgen. De oud-studenten mogen zich nu dus ook helemaal geen master meer noemen. Dat meldt 1Limburg. 

De twee studies moesten in 2017 goedgekeurd en geregistreerd worden. De universiteit is dit alleen vergeten. Dat heeft de Open Universiteit toegegeven na een bericht in De Limburger. Het gaat dan om de graden Master of Business Administration (MBA) en Master Loopbaan Management (MLM). De fout heeft ook gevolgen voor de 55 studenten die de studies nog niet hadden afgerond.

Bijscholing 

De studies waren in eerste instantie bedoeld voor mensen die al een baan hebben, en in deeltijd bijgeschoold willen worden of een nieuwe loopbaan zochten. Voor hun functie heeft het kwijtraken van de mastertitel in principe geen gevolgen.

Accreditatie 

De Open Universiteit gaat nu niet alsnog een accreditatie voor de twee studies aanvragen. De opleiding MLM was een tijdje geleden al gestopt omdat er te weinig aanmeldingen en de studie MBA is enkele maanden ook gestopt.

Boete 

De Onderwijsinspectie laat weten dat het aan de opleiding zelf is om een oplossing voor hun studenten te zoeken. Mogelijk krijgt de universiteit ook een boete, maar dat is volgens een woordvoerder van de inspectie aan de Onderwijsminister. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk