Normal_politie__rug_agent_1556940a

In een week tijd zijn drie jonge vrouwen aangevallen met een wapen rondom studentencomplexen in Wageningen. Studentenverenigingen roepen studenten op om 's avonds niet alleen over straat te gaan. Dit melden NOS en omroep Gelderland.

Zaterdagavond 17 augustus werd een 21-jarige studente beroofd van haar handtas terwijl zij bedreigd werd met een wapen. Zij was op weg naar een studentencomplex aan de Haarweg. Woensdagavond 21 augustus werd een fietsende vrouw dichtbij de campus van Wageningen University (WUR) aangevallen door een man met een bivakmuts. Zij kon ontkomen. En zaterdagavond 25 augustus werd opnieuw een studente aangevallen door drie mannen op de Haarweg. Ook zij wist te ontsnappen, met achterlating van een schoen en een fiets. 
 
De politie onderzoekt of er een verband is tussen de aanvallen en is op zoek naar getuigen. De drie daders van de laatste aanval zijn mannen tussen de 25 en 30 jaar oud die alle drie een donkere hoodie met capuchon en een donkere broek droegen. Ze spraken Engels met een Nederlands accent. 
 
De WUR zegt bezorgd te zijn en gaat extra surveilleren. Ook studentenverenigingen in Wageningen zijn op hun hoede en hebben hun leden gewaarschuwd niet ’s avonds laat alleen over straat te gaan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids