Normal_erasmus_universiteit_rotterdam

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit, met interviews, minicolleges en livemuziek. Dit meldt Erasmus University Rotterdam.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton, Erasmus Magazine en Theater Rotterdam. Tijdens de talkshow staat de actualiteit en het laatste academische onderzoek centraal. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. 
 
Op dinsdag 17 september 2019 in Theater RotterdamOpent extern, staan onder andere op het programma:
 
  • Pijnbestrijding bij kinderen 
Tot het begin van de jaren tachtig werden baby's nog onverdoofd geopereerd, omdat men dacht dat ze geen pijn ervoeren. Aan de vooravond van een groot internationaal congres over kinderanesthesiologie komt Jurgen de Graaff (Erasmus MC) praten over signalering van pijn bij kinderen, medicatie daartegen en de toenemende kennis over bijwerkingen.
 
  • Hoe moet je leven in tijden van ecologische crisis? 
Filosofen Sjoerd van Tuinen en Marc Schuilenburg schreven de handleiding Leven in het Antropoceen (september, 2019) over de rol van de geesteswetenschappen in deze crisis, en hoe we de sociaal-politieke kant van dit nieuwe tijdperk miskennen door het te reduceren tot een milieuvraagstuk.
 
Meer informatie over Studio Erasmus is hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids