Normal_erasmus_universiteit_rotterdam

Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft prof.dr. Ansgar Richter benoemd als de nieuwe decaan van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Hij is benoemd per 1 november 2019. Prof. dr. Richter is momenteel decaan van Surrey Business School van de University of Surrey in het Verenigd Koninkrijk. Hij volgt prof.dr. Steef van de Velde op, die de functie van decaan van RSM de afgelopen acht jaar heeft vervuld. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Het College van Bestuur heeft prof.dr. Richter gekozen als de nieuwe decaan van RSM vanwege zijn uitstekende onderzoekskwaliteiten en zijn uitgebreide ervaring op het gebied van internationaal business onderwijs en onderzoek. Het College heeft er alle vertrouwen in dat Richter de positie van RSM als toonaangevende business school in Europa en daarbuiten verder zal versterken.
 
Ansgar Richter is sinds oktober 2016 decaan van Surrey Business School. Vóór zijn benoeming in Surrey was hij hoofd van de Organisation and Management Group van de Management School van de Universiteit van Liverpool en hoofd van de afdeling Strategie, Organisatie & Leiderschap van EBS Business School in Wiesbaden, Duitsland.
 
Prof.dr. Richter volgt prof.dr. Steef van de Velde op. Het College van Bestuur is laatstgenoemde zeer dankbaar voor zijn leiderschap de afgelopen acht jaar. Onder leiding van Van de Velde heeft RSM de Sustainable Development Goals van de VN overgenomen, met de missie van RSM als ‘a force for positive change’. Dit sluit nauw aan bij de nieuwe strategie van Erasmus Universiteit, die is gericht op het creëren van een positieve maatschappelijke impact.
 
Prof.dr. Van de Veldes termijn als decaan eindigt op 1 september 2019. In de tussenliggende periode tot 1 november 2019 zal de leiding van RSM worden waargenomen door prof.dr. Dirk van Dierendonck.
 
Door: Nationale Onderwijsgids