Normal_erasmus_universiteit_rotterdam__2_

De Erasmus Universiteit Rotterdam breidt het aantal studieplekken voor haar studenten fors uit. Er komt een nieuw duurzaam multifunctioneel onderwijsgebouw op campus Woudestein. Ook wordt in het karakteristieke Tinbergen gebouw een groot aantal extra studieplekken ingericht. Op deze manier reageert de Erasmus Universiteit op de groei van de universiteit en de toegenomen vraag naar studieplekken. Dit meldt de Erasmus Universiteit.

Het  College van Bestuur heeft besloten om versneld een nieuw duurzaam multifunctioneel onderwijsgebouw te realiseren. Dit nieuwe gebouw gaat naar schatting vele honderden studieplekken tellen, afhankelijk van de groei van de universiteit. Het onderwijsgebouw opent in 2022 de deuren.
 

Ruim baan voor studieplekken

 
Daarnaast wordt de komende maanden Tinbergen Building geschikt gemaakt voor tijdelijk gebruik voor de komende drie jaar. Het karakteristieke gebouw biedt in de periode vanaf september 2019 plek aan onderwijsruimtes en maar liefst zo’n 560 extra studieplekken. De 310 huidige studieplekken worden bovendien aantrekkelijker gemaakt. De inrichting van de studieplekken vindt in nauwe samenwerking met de studenten plaats, om zo goed mogelijk aan te sluiten op hun behoefte. 
 

Recordaantal studenten aan Nederlandse universiteiten

 
Dit collegejaar is het aantal ingeschreven studenten aan Nederlandese universiteiten met 5 procent gestegen. Een grotere groei dan verwacht werd door het ministerie van Onderwijs die rekende op een toename van 2 procent. De groei lijkt positief maar zorgt in de praktijk voor problemen. Veel universiteiten, en ook hogescholen, kunnen de toestroom niet meer aan. Nu al moeten studenten op diverse universiteiten hun hoorcolleges zittend op de trappen volgen omdat er geen plek meer is in de zaal.
 
Door: Nationale Onderwijsgids