Logo_image001

Op vrijdag 11 januari viert de TU Delft haar 177ste Dies Natalis, dit keer in het teken van ‘Climate Action’.  Voorafgaand aan de viering vindt een symposium in dit thema plaats, met daarnaast de Diesrede met als titel ‘Forewarned is Forearmed: Coping with our changing Climate’, en de uitreiking van twee eredoctoraten. Dit meldt TU Delft.

Symposium

Tijdens het symposium, dat in de ochtend plaatsvindt, komen internationale sprekers en onderzoekers van de TU Delft aan het woord, die hun visie op het thema delen en hun ervaring met klimaatwetenschap, mitigatie, adaptatie en climate engineering presenteren. 
 

Diesviering

Rector Magnificus Tim van der Hagen opent ’s middags om 15.00 uur de officiële ceremonie met een speech over ‘Universities 4.0: grand challenges in a digital society’. Vervolgens gaat Diesredenaar professor Pier Siebesma van de faculteit Civiele Techiek en Geowetenschappen (CiTG) dieper in op het onderwerp klimaatverandering in zijn rede ‘Forwarned is Forearmed: Coping with our changing Climate’. Tevens blikt Stef Lhermitte (CiTG) terug op het voorafgaande symposium. 
 

Eredoctoraten

Tijdens de viering worden eredoctoraten uitgereikt aan Søren Hermansen, directeur van Samsø's Energy Academy, en professor Mercedes Maroto-Valer, directeur van het Research Centre for Carbon Solutions (RCCS) aan de Britse Heriot-Watt universiteit. Hermansen spreekt in het ochtendgedeelte over Commonity = Common + community - How to engage and activate a sustainable community, en Maroto-Valer over Low-carbon systems: Bringing on climate action. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids