Normal_galaxy-2643089__340

Het bestuur van NWO heeft dr. Michael Wise benoemd tot algemeen en wetenschappelijk directeur van ruimteonderzoeksinstituut SRON. Wise zal zijn nieuwe functie 1 januari 2019 aanvaarden en SRON de komende jaren door een belangrijke periode leiden, waarin onder meer de hoofdvestiging in Utrecht verhuist naar de Bio Science Campus van de Universiteit Leiden. Dit meldt NWO.

Michael Wise gaat samen met instituutsmanager Annemieke Beers de directie van SRON vormen.  Annemieke Beers: “We zijn erg verheugd over de benoeming van Michael Wise. Want er staat veel te gebeuren. De hoofdvestiging van het instituut verhuist in 2021 naar de Bio Science Campus van de Universiteit Leiden, waar vooral de samenwerking met de Universiteit Leiden en de Universiteit Delft intensief vormgegeven gaat worden. Daarnaast breekt de komende jaren een cruciale fase aan in de ontwikkeling van onze bijdragen aan bijvoorbeeld de Europese röntgentelescoop Athena."

In Nederland werkt SRON nauw samen met universiteiten, andere NWO-instituten en agentschappen van de overheid om te komen tot een samenhangende agenda voor het wetenschappelijk onderzoek vanuit de ruimte. SRON Netherlands Institute for Space research maakt deel uit van NWO-I, de institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids