Normal_puppy-1207816_960_720

Vandaag is de laatste dag dat studenten van de UvA een knuffelsessie met een puppy kunnen boeken. De bibliotheek denkt dat het knuffelen met jonge hondjes tentamenstress bij studenten kan verlichten. De UB richtte daarom met de tentamenweek in het vooruitzicht een heuse 'puppyroom' in. Niet iedereen is blij met het initiatief. Dit meldt AT5.

Hondenkenners zeggen dat het voor de studenten misschien rustgevend is, de puppy's kunnen er juist stress van krijgen. Een deskundige zegt tegen EditieNL dat de universiteit beter volwassen honden had kunnen inzetten. Puppy's hebben zo'n 20 uur slaap nodig per dag in een rustige, stabiele omgeving. Studenten die in- en uitlopen geven veel te veel prikkels. De plaatselijke Partij voor de Dieren heeft de wethouder van Amsterdam om opheldering gevraagd.

Het bedrijf dat de puppy's aan de UvA verhuurt, dierencastingbureau Catvertise, vindt de ophef onterecht. De diertjes gaan gewoon slapen als ze geen zin meer hebben, zegt eigenaresse Sabine van der Helm. Volgens haar is het juist goed voor de socialisatie van de hondjes.

Het puppyknuffelen voor studenten is geen nieuw idee. Volgens de UB gebeurt het ook op universiteiten in het buitenland, met name in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids