Normal_helaal_universum_sterren_sterrenhemel_ruimte_space

Space Campus Noordwijk, waar bedrijven en onderzoekers werken aan open innovaties voor en vanuit de ruimtevaart, krijgt 26 miljoen euro extra. De ondersteuning gaat ook naar de modernisering van het nabij gelegen onderzoekscentrum ESTEC, het technologische hoofdkwartier van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA waar 2.800 mensen werken. Dit meldt Rijksoverheid.

Staatssecretaris Mona Keijzer (ministerie van Economische Zaken en Klimaat), gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (provincie Zuid-Holland) en burgemeester Jan Rijpstra (gemeente Noordwijk) ondertekenden vandaag de Regio Deal ’ESTEC en Space Campus Noordwijk’ om de ruimtevaartactiviteiten in Nederland verder te versterken. Het Rijk stelt 15 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een internationale ontmoetingsplek bij ESTEC. De provincie en de gemeente investeren respectievelijk acht en drie miljoen euro om nieuwe initiatieven tot stand te brengen voor de verdere ontwikkeling van de Space Campus.
 
Voor ruimtevaart is in totaal veertig miljoen vanuit het Rijk extra beschikbaar waarvan nu 15 miljoen euro is toegekend. Het tweede deel (25 miljoen euro) volgt in 2019.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids