Normal_normal_toets_examen_denken_huiswerk__1_

Oudervoorlichter Hermien Miltenburg van de Universiteit Wageningen maakte samen met schooldecanen en studieadviseurs het (s)TR(r)IPBOEK waarin de verschillende keuzes van het studiekeuzeproces in beeld staan vastgelegd. Het is een digitale brochure die tips voor ouders van de aankomende student bevat. Dat meldt NOS. 

Jongeren die gaan studeren hebben niet altijd een ouder die ook heeft gestudeerd. Deze jongeren worden de ‘eerstegeneratie-student’ genoemd. Ongeveer 30 procent van de aankomende hbo’ers en 25 procent van toekomstige universitaire studenten heeft een ouder zonder studieverleden.

“Ik ben er bekend mee, want mijn ouders hebben ook niet gestudeerd. Het is heel belangrijk om te weten wat je wil. Daarvoor moet je praten met je naasten. Maar met name ouders die zelf niet gestudeerd hebben vinden dat moeilijk”, legt Miltenburg uit.

De brochure van de oudervoorlichter is gratis te downloaden op de website van de Universiteit Wageningen. Ouders vinden er allerlei tips over het gehele studiekeuzeproces, waaronder het kiezen van de juiste studie en de voorbereiding op het studieleven. Ook legt Miltenburg in de brochure uit hoe het studiepuntensysteem werkt en wat het bindend studieadvies is. 

Hermien Miltenburg houdt op dinsdag 13 november een workshop over de brochure. Graag ontvangt ze jouw feedback. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan met de code TNSNOG18 en krijg 10 procent korting op de toegang. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids