Normal_plant_kiem_aarde_groen_klimaat_milieu_duurzaamheid

NWO en Plantum nodigen onderzoekers uit om ideeën te delen over klimaatbestendige plantproductie. Gegarandeerde kwaliteit, oogstzekerheid en veerkracht zijn hoofdthema's voor de productie van planten in de nabije toekomst. Nederlandse veredelingsbedrijven hebben vanwege hun leidende positie op wereldniveau een enorme invloed op de wereldwijde beschikbaarheid van oplossingen voor productie-uitdagingen als het gaat om biotische stress en productiviteit onder normale omstandigheden. Maar voor de uitdagingen op het gebied van abiotische stress is er een gebrek aan kennis.

Partnership-programma

Om de leidende positie in de wereld te behouden, willen de Nederlandse veredelingsbedrijven, verbonden in de vereniging Plantum, investeren in een onderzoeksprogramma op het gebied van abiotische stress.

NWO-domeinen Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) en Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) zijn bereid om ook in dit onderwerp te investeren, mits er genoeg interesse is van Nederlandse universiteiten om onderzoeksvoorstellen in te dienen. Daarom nodigen TTW, ENW en Plantum alle Nederlandse universiteiten uit om hun ideeën te presenteren over hoe we de gevraagde kennis en knowhow in plantwetenschappen, technische oplossingen en hulpmiddelen en elke andere nieuwe vorm voor plantenveredelingsbedrijven kunnen opbouwen.

Matchmaking-evenement

In de ochtend van donderdag 20 september 2018 organiseren Plantum, TTW en ENW samen een matchmaking-evenement (exacte tijd en plaats volgen). Daarom zijn zowel onderzoeksinstituten als bedrijven uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en elkaars ideeën te horen. Als er voldoende matches zijn met hoge potentie voor goede onderzoeksprojecten, zal de calltekst gedefinieerd worden en het programma gestart.

Geïnteresseerde onderzoekers kunnen zich aanmelden voor de matchmaking door een e-mail te sturen naar info@plantum.nl. Meer informatie over de opzet van en deelnemende bedrijven aan de matchmaking wordt dan toegestuurd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids