Logo_carousel_small

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft de namen bekend gemaakt van vier jonge wetenschappers die in 2018 met Heineken Young Scientists Awards worden bekroond. Rechtssociologe Maartje van der Woude, neuropsycholoog Marie-José van Tol, biochemicus Joost Snijder en aardwetenschapper Peter Bijl zullen hun prijzen op donderdag 27 september 2018 in Amsterdam ontvangen. Dit meldt de KNAW.

Prijsuitreiking

De Heineken Young Scientists Awards 2018 worden op donderdag 27 september 2018 uitgereikt tijdens een speciale zitting van de KNAW in Muziekgebouw ’t IJ in Amsterdam. Bij die gelegenheid zullen ook de zes tweejaarlijkse Heinekenprijzen voor Wetenschap en Kunst worden uitgereikt. De winnaars van die prijzen werden in maart en april door de KNAW bekend gemaakt.

Over de Heineken Young Scientists Awards

De Heineken Young Scientists Awards zijn belangrijke aanmoedigingsprijzen voor jonge onderzoekers die excellente wetenschappelijke prestaties verrichten en daarmee een voorbeeld zijn voor andere jonge wetenschappers.

Vanaf de editie 2018 worden de winnaars geselecteerd uit elk van vier wetenschapsdomeinen: Humanities, Social Sciences, Medical/Biomedical Sciences en Natural Sciences. Elke winnaar van een Heineken Young Scientists Award krijgt een kunstwerk van de Amsterdamse kunstenaar Jeroen Henneman en een geldbedrag van 10.000 euro. De Heinekenprijzen worden gefinancierd door de H.P. Heineken Stichting en de Stichting Alfred Heineken Fondsen.

Meer informatie over alle Heinekenprijzen vindt u op knaw.nl/heinekenprijzen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids