Normal_budget_geld_bezuinigingen

Vindicat betreurt het intrekken van de bestuursbeurs door de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. De studentenvereniging heeft echter wel begrip voor de maatregel, en zegt te blijven werken aan het binnenhalen van de accreditatie. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Vindicat laat weten het intrekken van de beurs te betreuren. Toch zal de studentenvereniging doorgaan om de benodigde stappen te nemen voor het binnenhalen van de accreditatie voor komend jaar. Aanleiding voor het intrekken van de bestuursbeurs is een geweldsincident van eind vorig jaar, waarvan de vereniging, tegen de regels in, geen melding heeft gemaakt. Een student werd toen tijdens een eigen feest van de vereniging mishandeld. Wel wijst de studentenvereniging erop dat ze direct na het geweldsincident goed samengewerkt hebben met de politie en het Openbaar Ministerie. Het niet melden van het geweldsincident is niet bewust gebeurd en een menselijke fout gebleken, “waar wij wel de volledige verantwoordelijkheid voor nemen’’.
 
Het is nog niet duidelijk hoe Vindicat het plotselinge geldtekort gaat opvangen. ”Dit is voor het bestuur een harde ingreep. Dat geld is wel nodig om de bestuursfuncties goed uit te kunnen voeren.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids