Logo_knaw_logo

Wat hebben kunstenaars aan samenwerking met academische auteurs? Wat kunnen kunstenaars en wetenschappers leren van verschillende schrijfvormen, zoals poëzie, proza en science fiction? Wetenschappers van ARIAS en leden van de Akademie van Kunsten kijken wat zij van elkaar kunnen leren op het gebied van artistiek en academisch schrijven. Dit meldt de KNAW.

Anders dan in landen als Groot-Brittannië en de Verenigde Staten wordt er weinig aandacht besteed aan creatief schrijven in Nederlandse bacheloropleidingen. Zelfs in het debat over artistiek onderzoek is creatief schrijven lang een ondergeschoven kindje geweest. Pas nu krijgen hybride schrijfvormen meer aandacht. Deze avond helpt kunstenaars en wetenschappers om op nieuwe manieren te schrijven, zowel binnen de academische wereld als binnen de kunst. Met: Maria Barnas, dichter en beeldend kunstenaar, Maria Fusco, schrijver, Tine Melzer, grafisch kunstenaar en redacteur en Miriam Rasch, filosoof en literatuurwetenschapper.

De onderwerpen zijn heel gevarieerd: van nieuwe manieren van schrijven tot nieuwe concepten van welzijn, experimentele vormen voor het onderzoeken van grote vragen op het gebied van klimaatverandering en onderwijsexperimenten. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids