Twaalf gedragswetenschappers naar het buitenland met een KNAW-beurs

Een groep van twaalf jonge onderzoekers zal het komend jaar op bezoek gaan bij een onderzoeksinstelling in het buitenland. Ze worden hierbij ondersteund door een KNAW Van der Gaag beurs. Dit meldt KWAW.

Deze beurs is in het leven geroepen voor promovendi en jonge postdocs en bedraagt maximaal 9.700 euro per persoon.

Één van de winnaars van deze beurs is postdoc-onderzoeker Nadine Bol bij de Universiteit van Amsterdam. Zij zal naar de University of California afreizen om het online gedrag van mensen die gezondheidswebsites bezoeken of gezondheidsapps gebruiken te onderzoeken.

Marieke Sleijpen, docent in de klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht, gaat drie maanden naar de afdeling Child Development and Mental Health van het Norwegian Institute for Public Health in Oslo. Daar gaat ze samenwerken met wetenschappers die de psychosociale gezondheid van jonge vluchtelingen in Noorwegen onderzoeken.

Neuropsycholoog Jérôme Gijselaers gaat met zijn beurs aan de slag bij de School of Sport Exercise and Health Sciences van de Loughborough University. Hier onderzoekt hij het effect van zit-stabureaus op leren. Gijselaers is universitair docent bij de Open Universiteit.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids