Logo_schoolplein__plein__pauze

Met de Uittreerede op woensdagavond 13 december 2017 sluit schrijver en programmamaker Abdelkader Benali zijn termijn als Cultural Professor aan de TU Delft af. Hij deed samen met de studenten van zijn masterclass onderzoek naar het plein van de toekomst en zal de resultaten van het onderzoek op die avond presenteren. Dit meldt TU Delft.

Het thema waarnaar Benali onderzoek deed, is Het Verhalenplein. Ter inspiratie op het onderzoek nam hij de studenten eerst mee naar pleinen in Brussel en Maastricht. De studenten moesten nadenken over leefbaarheid en de openbare ruimte in verhalenvorm. Want, aldus Benali: “Door pleinen stromen mensen met hun verhalen. En elk plein heeft zijn eigen verhaal.” 
 
Samen werkten ze aan een creatief voorstel in tekst, beeld en multimedia voor ‘het plein van de toekomst’. Bij de Uittreerede tonen de studenten dan ook ideeën om het ‘slechtste plein van het land’ te verbeteren. Daarnaast bespreken ze de dynamiek op het schoolplein. 
 
Abdelkader Benali is de zevende Cultural Professor aan de TU Delft. Met het gastdocentschap wil de TU Delft technologie en kunst laten samenkomen, en bij studenten het creatieve denken stimuleren buiten de kaders van het reguliere studieprogramma.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids