Universiteit Twente opnieuw meest ondernemende universiteit van het land

Universiteit Twente (UT) is voor de derde keer uitgeroepen tot de meeste ondernemende universiteit van Nederland. Daarnaast heeft de universiteit ook de hoogste impact van Nederland. Dit meldt RTV Oost.

Deze impact wordt gemeten op basis van een viertal factoren. Er wordt gekeken naar hoe ondernemend een universiteit is, hoe sterk de universiteit samenwerkt met de praktijk, hoe goed de universiteit communiceert via de publieke media en hoe betrokken een de universiteit is in het maatschappelijk debat. De UT behaalde op deze vier factoren de hoogste gemiddelde score. Het was de vierde keer dat deze tweejaarlijkse Impact Ranking bekend wordt gemaakt.

Universiteiten werden in totaal in vier verschillende rollen beoordeeld. De ondernemende universiteit (Universiteit Twente), de samenwerkende universiteit (Wageningen University), de communicerende universiteit (Tilburg University) en de nieuwe categorie: maatschappelijke universiteit (Universiteit van Amsterdam). Alles bij elkaar genomen scoorde de UT het beste.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids