Logo_nwo_logo

TEKNOWLOGY is hét festival waar technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie samen komen. Op 9 november 2017 krijgen bezoekers een blik op technische innovaties van de toekomst en hoe de Nederlandse wetenschap zich daarop voorbereidt. Dit meldt NWO.

TEKNOWLOGY biedt een programma vol (internationale) sprekers, workshops en inspirerende voorbeelden uit het toegepaste onderzoek van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen. Naast een strijd om het beste idee voor technologie met verrassende maatschappelijke toepassing in de Open mind-competitie is er speciale aandacht voor Andrew Webb, de winnaar van de Simon Stevin Meester-prijs 2017 ter waarde van 500.000 euro.
 
Tijdens het NWO Innovation Festival TEKNOWLOGY kiest het publiek de promovendus die zich in wetenschappelijke, toepassingsgerichte en communicatieve zin heeft onderscheiden van andere junioronderzoekers. Deze promovendus heeft zich opvallend verdienstelijk gemaakt, zowel wat betreft onderzoeks-kwaliteit als valorisatie-activiteit. De winnaar is de Simon Stevin Gezel 2017. De top-3 waarop gestemd kan worden bestaat uit (alfabetische volgorde): Nynke van den Berg van Leiden Universitair Medisch Centrum, Floris van den Brink van Universiteit Twente en Bart Macco van Technische Universiteit Eindhoven.
 
TEKNOWLOGY vindt plaats op donderdag 9 november in Terrein ‘De Wagenwerkplaats’ in Amersfoort. De toegang is gratis. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids