Centraal station Tilburg, foto: Kevin van Dun, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Twee Tilburgse hoogleraren en een docent serveren op vrijdag 6 oktober op het Centraal Station in Tilburg wetenschappelijke ‘snacks’ in de vorm van minicolleges van ongeveer 4 minuten. De colleges vinden plaats in het kader van het Weekend van de Wetenschap, waarin (onderwijs)instellingen laten zien wat zij in huis hebben. Dit meldt Tilburg University.

De colleges staan in het teken van het thema 'De opgebrande maatschappij' en gaan over het toegenomen verlangen naar vroeger, de haast in de maatschappij en de snel veranderende menselijke verhoudingen onder invloed onder meer van social media. Om deze bijzondere samenwerking met de NS te onderstrepen, zal ook een afgevaardigde van de NS een aantal minicolleges verzorgen over de toegenomen drukte op het spoor.

De colleges vinden plaats op perron 1, direct na de roltrap rechts. Het zijn drie á vier colleges per uur die starten om 10.25 uur tot ongeveer 17.00 uur. Geen zorgen: u ondervindt geen hinder of vertraging en iedereen haalt zijn of haar trein ruimschoots! De colleges starten ongeveer 9 minuten voor vertrekkende intercity’s richting ’s Hertogenbosch en Eindhoven.

Docenten zijn: hoogleraar cultuursocioloog Peter Achterberg, hij zal spreken over 'De hang naar vroeger en de veranderende maatschappij'; universitair hoofddocent dr.Ivan Nyklicek over 'onthaasting en mindfulness' en hoogleraar sociale psychologie Ilja van Beest: 'Wat is waar of niet waar bij het herkennen van een spontane dan wel een voorbereide actie'.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids