Normal_bier__wijn__glazen__feest__restaurant

Het wangedrag van leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat in restaurant Sushi Mall wordt niet verder vervolgd. Burgemeester Den Oudsten liet dat vandaag weten op het Stadhuis. Er is geen aangifte gedaan van het incident. Bovendien heeft politie-onderzoek in opdracht van de burgemeester niet geleid tot strafrechtelijke vervolging. Dat meldt RTV Noord.

Begin deze maand was er veel ophef over studenten van Vindicat. Zij waren met een grote groep aanwezig in het sushirestaurant, waar zij behoorlijk over de schreef zijn gegaan. Er was veel lawaai, er werd met glazen gegooid, gordijnrails werden van de muur getrokken en er werd geplast buiten de wc’s. Omwonenden en medewerkers van het restaurant deden hun beklag over de gedragingen. Die ophef zorgde ervoor dat de burgemeester van Groningen bij de politie om een feitenonderzoek vroeg.

Den Oudsten zegt dat de ondernemer van het restaurant tijdens de bewuste avond eerder eerder had moeten ingrijpen. Hierover is met de eigenaar van het restaurant contact geweest. De burgemeester stelt verder dat het voor de ondernemer beter was geweest om aangifte te doen, zeker gezien de vernielingen die zijn aangebracht in de sushitent.

Wat betreft de mentaliteitsverandering heeft Vindicat nog een behoorlijke weg te gaan, vindt de gemeente Groningen. Den Oudsten is van mening dat de studentenvereniging van binnenuit energie moet steken in deze kwestie. De leden van Vindicat zijn zich hiervan bewust en lieten in een gesprek met de burgemeester weten dat er inderdaad echt iets moet gebeuren.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids