Logo_2017-08-17-noorderzon-2017-logo

Op 17 augustus barst het elfdaagse Noorderzon Performing Arts Festival los in het mooie Noorderplantsoen. Dit jaar komen jong en oud dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het Groningse internationale kunstenfestival. De RUG biedt met partners drie kindercolleges, een evolutiepaviljoen, zes wetenschappelijke lezingen en een debat. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Eind augustus komen evolutiebiologen van over de hele wereld bijeen op de RUG voor een internationale conferentie. Daarom opent de universiteit op Noorderzon een paviljoen over evolutiebiologie. Paviljoen Evolve laat van 20 tot en met 24 augustus zien hoe evolutie werkt, met interactieve opstellingen, experimenten en doorlopend interactief onderzoek. Bouw mee met de grote DNA-sculptuur of ga mee op safari en ontdek hoe planten en dieren zich aanpassen aan de stad. Prangende vragen kun je stellen in het evolutiecafé. Of kom luisteren naar de flitslezingen van onze wetenschappers.

Elk jaar organiseert de RUG Scholierenacademie drie kindercolleges op Rotor; het programma voor jonge gasten op Noorderzon. Voor 3 euro schuiven 8- tot 12-jarigen om aan in de Horatiotent voor een college over suiker, moleculaire motoren (en het onderzoek van Nobelprijswinnaar Ben Feringa) en hoe je hersenen informatie uit je geheugen en omgeving gebruiken.

Daarnaast bieden de Rijksuniversiteit Groningen en Studium Generale van 21 tot en met 26 augustus  op Noorderzon zes wetenschappelijke lezingen en een kunstendebat. De 27e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus 2017. Het volledige programma met informatie over locaties en aanvangstijden staat op www.noorderzon.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids