Normal_logo_technische_universiteit_tu_delft

Tien digitale innovaties zijn door het ict-vakblad Computable genomineerd voor de Computable Awards 2017. Onder andere TU Delft dingt mee met de inzet van kunstmatige intelligentie bij gepersonaliseerd leren. De winnaar wordt tijdens de awardshow op 31 oktober bekendgemaakt. Dit meldt Computable.

De tien genomineerden zijn: Coronel Kartracing, Flevoziekenhuis, Jeugd GGZ, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Sint Maartenskliniek, ’t Gerack, Transavia, Veilig Verkeer Nederland, samen met onder andere Interpolis, een innovatie van Maarsingh & van Steijn en TU Delft. 
 
TU Delft wil echt gepersonaliseerd leren ontwikkelen en zet hiervoor kunstmatige intelligentie in. Deze nieuwe versie van de applicatie FeedbackFruits verzamelt geautomatiseerd informatie van alle cursussen/vakken die een student volgt en analyseert die informatie om vervolgens een gepersonaliseerd leerpad te maken voor iedere student. In dit project wordt met kunstmatige intelligentie een gepersonaliseerd onderwijsaanbod gegenereerd en raken studenten meer betrokken bij de studie.
 
De jury zal de winnaar kiezen op basis van een videopresentatie van de genomineerden. De jury bestaat onder andere uit Jeroen Aris, global infrastructure architect bij Teva Pharmaceuticals, Fred Bons, senior program manager bij KWD Resultaatmanagement, Dion Kotteman, oud-Rijks-CIO, zelfstandig adviseur en lid van de raad van commissarissen van Loyalis en Bernard Vuijk, entrepreneur en interim projectmanager bij Driven4success. Op 31 oktober 2017 zal de winnaar bekend gemaakt worden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids