Logo_nwo_logo

Vandaag zijn de winnaars bekendgemaakt van de Spinozapremies. De jaarlijkse wetenschappelijke topsubsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is toegekend aan vier hoogleraren, die elk 2,5 miljoen euro krijgen voor nieuw onderzoek. Dat meldt NRC.

De winnaars zijn Albert Heck, hoogleraar biomoleculaire massaspectometrie en proteomics; Alexander van Oudenaarden, hoogleraar kwantitatieve biologie van genregulatie; Eveline Crone, hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie; en Michel Orrit, hoogleraar spectroscopie van moleculen in gecondenseerde materie.

De Spinozapremie is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Sinds 1995 wordt de prijs elk jaar door het NWO aan drie of vier wetenschappers toegekend. Het gaat om wetenschappers doe ‘voortreffelijk en baanbrekend onderzoek’ doen. Daarbij moet sprake zijn van internationale uitstraling en inspiratie voor jongere onderzoekers. Op 12 september aanstaande mogen de wetenschappers hun prijs in ontvangst nemen in Den Haag. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids