Normal_family-1827369_960_720

Tilburg University en PwC richten samen een universitair fonds op dat meer wetenschappelijk onderzoek en onderwijs mogelijk gaat maken over thema’s die familiebedrijven raken. Het zogenoemde ‘Tilburg Institute for Family Business’ (TiFB) is woensdag 10 mei in Tilburg tijdens een seminar over familiebedrijven officieel gelanceerd. De ambitie van het instituut is om over vijf jaar dé autoriteit op het gebied van familiebedrijven te zijn. Dit meldt Tilburg University.

Familiebedrijven zijn van groot belang voor Nederland en vormen de kern van de Nederlandse economie. Bijna 70 procent van de Nederlandse bedrijven is een familiebedrijf. Zij zorgen voor meer dan de helft van de werkgelegenheid en voor meer dan de helft van ons bnp, zo blijkt uit onderzoek van PwC.

Om continu nieuwe kennis en inzichten op te doen voor zaken rondom het familiebedrijf hebben Tilburg University en PwC de handen ineengeslagen. Het Tilburg Institute for Family Business zal meerdere disciplines aan elkaar verbinden, zoals privaatrecht, ondernemingsrecht en fiscaalrecht, maar ook ondernemerschap, management, financiering, waardering en gedrag.

Het instituut zal zowel in de bachelor als (post-)masterfase vakken en in de toekomst volledige opleidingen over familiebedrijven verzorgen. Daarnaast zal het instituut mastertheses, promotieonderzoek en ander wetenschappelijk onderzoek bevorderen en seminars organiseren. Ook zal er intensief worden samengewerkt met internationale topinstituten op het terrein van familiebedrijven.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids