Normal_microscoop__onderzoek__wetenschap__laboratorium

Op zaterdag 22 april 2017 vindt op het Museumplein in Amsterdam de allereerste March for Science plaats. Deze mars, met als thema ‘Science, not silence’, wordt in steden over de hele wereld gehouden om aandacht te vragen voor onafhankelijke wetenschap. Dit meldt Erasmus Magazine.

Wetenschappers en niet-wetenschappers laten tijdens deze dag zien waarom er in deze tijd moet worden gestreden voor het behoud van objectieve wetenschap. In de hele wereld zullen op die dag manifestaties voor de wetenschap plaatsvinden. Ook Nederland doet mee en de initiatiefnemers zijn bezig met de eerste concrete voorbereidingen.
 
Zo komen op het hele plein tenten te staan waarin aan de hand van een actueel thema de rol van de wetenschap besproken. Verschillende sprekers zullen aan het woord komen over wetenschap. Ook aan kinderen is gedacht: via de Milestone March lopen de deelnemers langs een aantal ontdekkingen vanuit de wetenschap die ook echt gevolgen hebben gehad voor de maatschappij.  
 
De intitiatiefnemers hopen met deze manifestatie duidelijk te maken hoe belangrijk het is om, juist in deze tijd, objectief te blijven in de wetenschap.Het belang van onpartijdigheid moet daarom expliciet worden uitgedragen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids