Normal_erasmus_universiteit_rotterdam_eur__1

Per september 2017 gaan twee nieuwe Leiden-Delft-Erasmus minoren van start: ‘Frugal Innovation for Sustainable Global Development’ en ‘Geo-resources for the Future’. Beide minoren zijn breed toegankelijk voor bachelorstudenten van de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam en hebben een multidisciplinaire benadering. Dit meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Docenten van de drie universiteiten leveren vanuit verschillende disciplines een bijdrage. In beide minoren leren de studenten buiten hun monodisciplinaire referentiekader te stappen doordat ze samenwerken met studenten van andere universiteiten en vakgebieden.  
 
De studenten krijgen in beide minoren naast de academische vakken ook (gast)colleges van praktijkdeskundigen uit het bedrijfsleven, de overheid en NGO’s. Daarnaast werken ze in het tweede kwartaal samen in kleine multidisciplinaire groepen aan een casus. 
 
In de minor Frugal Innovation for Sustainable Global Development werken studenten in een zogenaamde ‘pressure cooker’ aan een case uit de praktijk. Ze integreren daarbij economische, duurzaamheids- en ontwikkelingsperspectieven. In het tweede deel van deze minor brengen studenten de opgedane kennis in praktijk tijdens een stage in Kenia, Zuid-Afrika of India. 
 
In de minor Geo-resources for the Future: Social, Economic, Environmental, and Political challenges verdiepen de studenten het geleerde aan de hand van een casus die zij zelf kiezen. Deze minor wordt gegeven in een zogenaamde ‘blended’ vorm (een combinatie van colleges en online-materialen) en bevat veel interactieve werkvormen, waarin de studenten gezamenlijk leren, in bijvoorbeeld debatten, games, en workshops.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids