Normal_transport_file_marleen

Vandaag start Utrecht Science Park (USP) met een pilot Valet File. Studenten nemen tijdelijk het stuur over van automobilisten in de file, zodat zij kunnen genieten van een moment ontspanning, nog wat werk kunnen doen of even een krantje kunnen lezen. Na een week wordt de pilot geëvalueerd en bekeken of de service kan worden uitgebreid. Dit meldt USP.

De service wordt geïntroduceerd omdat in het Utrecht Science Park momenteel veel bouwwerkzaamheden plaatsvinden en de bereikbaarheid onder druk staat. Van maart tot september wordt gewerkt aan het belangrijkste verkeersplein in het USP, het kruispunt van de Universiteitsweg/Heidelberglaan. Voor mensen die de file niet kunnen vermijden biedt de Valet File verlichting en hopelijk ook een glimlach. De pilot vindt deze week plaats tijdens de ochtend- en avondspits in het USP. 
 
Dagelijks reizen 22.000 medewerkers van en naar het Utrecht Science Park en ook nog eens 50.000 studenten. Enkele studenten die woonachtig zijn op het USP hebben zich opgegeven om deze week elke ochtend- en avondspits bestuurders een Valet File service aan te bieden. Vanmorgen in de ochtendspits maakten de eerste automobilisten daar gebruik van. De eerste reacties op de Valet File boys/girls waren zeer positief. Naast de geboden ontspanning startten de bestuurders hun dag met een grote glimlach. 
 
De komende twee jaar vinden er veel bouwprojecten plaats op het Utrecht Science Park, waaronder voor de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht. De bouwwerkzaamheden leggen een grote druk op de leefbaarheid en bereikbaarheid van het USP. Naast het ontzorgen van spitsrijders attenderen de Valet File boys/girls de automobilisten ook op verschillende alternatieven, zoals parkeren in de P+R, gebruik maken van het extra ingezette OV en het vaker pakken van de fiets. De Valet File pilot loopt van 27 t/m 31 maart in het Utrecht Science Park. Na een week wordt op basis van beoordelingen en reacties besloten of de service op meerdere plekken kan worden ingezet. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids