Normal_nro__logo

Wetenschappers en leraren kunnen vanaf vandaag een inzending indienen voor de NRO-verbindingsprijzen, die op 1 november 2017 tijdens het NRO-congres uitgereikt worden. Elke prijs bedraagt 2000 euro. Aanmelden voor de prijzen kan tot 3 juli  2017. Dit meldt NRO.

De NRO-verbindingsprijzen zijn tweeledig. De NRO-VOR-praktijkprijs gaat naar een wetenschapper wiens onderzoek op doeltreffende manier is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid. De NRO-onderwijsprijs is bestemd voor een leraar of andere onderwijsprofessional in de school, die op doeltreffende wijze binnen de school gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.
 
De NRO-verbindingsprijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. De prijzen stimuleren onderzoekers om te streven naar kennisbenutting, en onderwijsprofessionals om gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd. Op die manier dragen beide bij aan de vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Van de genomineerde inzendingen worden video’s gemaakt die andere onderzoekers en leraren kunnen inspireren om ook met onderzoek onderwijs te verbeteren.
 
De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research, PO-Raad, VO-raad, MBO Raad en de Onderwijscoöperatie. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids