Normal_800px-universiteit_twente

Vanaf deze week gaat Novel-T, voorheen Stichting Kennispark Twente, haar ambities fors uitbouwen. Novel-T en haar oprichters - provincie Overijssel, Universiteit Twente, hogeschool Saxion, gemeente Enschede en regio Twente - stellen zich tot doel het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa te zijn. De nieuwe strategie is gericht op extra slagkracht, een sterk merk en meer internationale profilering. Dit meldt provincie Overijssel.

“Changing tomorrow’s economy, dat is waar we voor gaan”, vertelt mededirecteur Pieter Dillingh. “We stimuleren ondernemers in de hightechindustrie om gamechangers te worden. Novel-T verbindt hightech innovatie en ondernemerschap met alle benodigde kennis, talent, kapitaal, infrastructuur en netwerken. Daarbij zetten we sterker in op de unieke kennisposities van Twente op het gebied van Smart Materials, Photonics, Nanotechnology, Robotica en Big Data (Internet of Things). Dat biedt volop kansen voor de economie van morgen.”

De nieuwe naam Novel-T staat direct in verbinding met innovatie. Novel betekent nieuw en opnieuw uitgevonden. De T staat voor Twente, maar ook voor Technology, Tomorrow, Talent en een van de kernwaarden, Together! Met de nieuwe strategie en nieuwe naam maken we ons regionaal, nationaal en internationaal nog beter zichtbaar. Met de naamswijziging ontstaat er ook een beter onderscheid tussen de organisatie en het gebied. De fysieke innovatiecampus in Enschede, die vanaf 2017 een enorme boost krijgt, behoudt de naam Kennispark.

Twente is de hightech-regio van Nederland met meer dan 1.200 bedrijven en ongeveer 28 duizend medewerkers in de technieksector, met 28 duizend studenten en 5.900 medewerkers verbonden aan de Universiteit Twente en Saxion. In Europa staat Twente bekend als expert op het gebied van top technologie. Mede door de wisselwerking tussen ondernemerschap, Universiteit Twente en Saxion heeft de High Tech Systems & Materials (HTSM)-sector zich in Twente sterk ontwikkeld. In 2015 werd de Universiteit Twente uitgeroepen tot meest ondernemende universiteit van Nederland op gebied van valorisatie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids