Logo_knaw

Hoe ziet je leven er uit als je wetenschapper wordt? Twaalf nieuwe jonge promovendi gaan verslag doen van hun dagelijks bestaan in de wetenschap, in filmpjes en blogs. Ze doen aan verschillende Nederlandse universiteiten onderzoek naar onderwerpen als het meten van emoties, politiek protest in het Perzische Rijk, het verlies van je nationaliteit en het verschil tussen geplaagd en gepest worden. Dit meldt KNAW.

Op de site Facesofscience.nl bloggen al meer dan veertig andere promovendi over hoe het is om te werken in de wetenschap. Zo helpen ze studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo die voor een keuze in hun studie staan, een realistisch beeld te krijgen van wat het is om wetenschapper te zijn. Maar de blogs zijn interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. De Faces treden daarnaast geregeld op bij bijeenkomsten en in de media.
 
Faces of Science is een project van de KNAW en De Jonge Akademie, in samenwerking met NEMO Kennislink. Het project, dat in 2014 van start ging, wordt gefinancierd door Lira Auteursfonds Reprorecht.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids