Normal_copyright_stockfreeimages_sleutels_kamer_studentenkamer_nieuwe_woning_

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en The Student Hotel organiseren komende maandag 16 januari een debat over de wenselijkheid van Student Hotels. In veel studentensteden is er een groot gebrek aan betaalbare kamers, en ook voor internationale studenten is het moeilijk om snel en voor korte tijd een kamer te vinden. The Student Hotel springt in dit gat door luxueuze huisvesting voor een hoog maandbedrag aan te bieden. De LSVb ziet hier echter grote risico’s voor het huurrecht en de woningmarkt. Dat meldt LSVb.

Het debat begint om 19:30 in de Crea in Amsterdam en is openbaar toegankelijk. Jarmo Berkhout, voorzitter van de LSVb: “We moeten een publiek debat voeren over de voor- en nadelen van Student Hotels. Een groter aanbod van kamers is natuurlijk toe te juichen, maar de losse omgang met het huurrecht mag geen glijdende schaal worden.”

The Student Hotel beweert dat het een nuttige aanvulling op de reguliere studentenhuisvesting vormt, terwijl studentenorganisaties menen dat The Student Hotel illegaal opereert omdat het zich niet aan het huurrecht houdt. Minister Blok van Wonen heeft de beslissing hierover bij de rechter en de lokale politiek gelegd. Om de maatschappelijke wenselijkheid te bediscussiëren organiseren de partijen nu het debat. Weegt het kameraanbod op tegen de uitholling van het huurrecht? Is het acceptabel dat The Student Hotel hoge prijzen vraagt als daar vraag naar is? Zijn internationale studenten gebaat bij deze vorm van huisvesting of juist niet? Naast de LSVb en The Student Hotel nemen Vastgoed Belang, Kences en de gemeente Amsterdam deel aan het debat. Het debat wordt geleid door Pieter Gerrit Kroeger, voormalig hoofdredacteur van Science Guide.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids