Normal_microfoon__debat__spreker

Twee Leidse studenten hebben zich dit jaar weten te plaatsen voor de finale van het WK Debatteren voor Universiteiten. De finale vonden gistermiddag plaats en is uiteindelijk gewonnen door het Israëlische team uit Tel Aviv. De wedstrijd is opgedeeld in drie competities, de Leidse studenten streden in de competitie 'Engels als tweede taal'. Dat melden Universiteit Leiden en Omroep West.

Het WK begint met voorrondes, waarin teams van twee studenten 15 minuten de tijd krijgen om een pleidooi voor te bereiden aan de hand van een stelling. Een jury beoordeelde de prestaties en beslist welke teams verder gaan naar de achtste finales en kwart finales. In de eerste dagen van januari werden de finalerondes gedebatteerd. Tot aan de finale gingen per debat twee teams door naar de volgende ronde. Uiteindelijk bleven er vier teams over die in de finale tegen elkaar debatteerden.

Het WK Debatteren wordt sinds 1981 georganiseerd. Dit jaar vond het WK plaats in de Haagse Hogeschool. Aan het WK deden 1200 studenten mee, bijna 400 teams van twee sprekers en een paar honderd juryleden. De deelnemers komen van 220 universiteiten uit 94 landen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids