Normal_normal_kind-eten-voedsel

Radboud Universiteit en Wageningen University & Research gaan samenwerken op het gebied van voeding en cognitie. De universiteiten willen via een onderzoeksprogramma toepasbare innovaties op het gebied van gezondheid, leefstijl en sociale omgeving ontwikkelen. Dit meldt Radboud Universiteit. 

Met de samenwerking willen de universiteiten gaan onderzoeken in hoeverre voeding, de hersenen en cognitie elkaar beïnvloeden. Momenteel is nog weinig bekend over ziekten zoals autisme en ADHD of depressie en dementie en de wederzijdse beïnvloeding van voeding en cognitie daarop. Ook weten onderzoekers nog niet hoe de hersenen het eetgedrag precies aansturen en welke invloeden hierbij een rol spelen.
 
Daarom zullen tijdens het onderzoek verschillende disciplines worden betrokken vanuit humane voeding, sociale wetenschappen maar ook bijvoorbeeld dierwetenschappen. Hiermee leggen de universiteiten ook een directe band tussen Food Valley (Wageningen) en de Health Valley (Nijmegen). Het onderzoek zal worden geleid door prof.dr. Peter Hagoort van Nijmegen en prof.dr. Kees de Graaf van Wageningen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids