Normal_erasmus_universiteit

Naast persoonlijke informatie zoals adresgegevens blijken nu ook gezondheids- en betaalgegevens van studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit te zijn uitgelekt. Dit is het gevolg van een recente datalek bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit meldt NOS.

Gezondheidsinformatie kan in 4700 gevallen zijn uitgelekt. Dit kan informatie over mogelijke allergieën bevatten, maar ook over de psychische gesteldheid van de student of medewerker. De informatie is onder andere afkomstig van formulieren van de studentenpsycholoog. 
 
In totaal zijn zeker 17.000 mensen getroffen door het datalek. Vrijgekomen gegevens betroffen de nationaliteit, financiële gegevens, en BSN- en paspoortnummers. Volgens de Erasmus Universiteit zijn er geen wachtwoorden gekraakt. De informatie is afkomstig van de gekraakte webserver van de Erasmus Universiteit met daarop 270.000 ingevulde webformulieren. Omdat niet kan worden uitgesloten dat andere gegevens zijn buitgemaakt, kregen alle studenten, medewerkers en mensen die zijdelings betrokken waren bij de universiteit een informatiebrief.
 
De universiteit heeft melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook de politie is ingeschakeld. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids