Max van den Berg hoogleraar honorair aan de RuG, foto: Richard Broekhuijzen

Voormalig Commissaris van de Koning Max van den Berg is door de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) benoemd tot hoogleraar honorair. Het gaat om een onbezoldigde functie binnen het instituut Globalisation Studies Groningen (GSG). Van den Berg zal zich een dag per week inzetten voor onderwijs en het begeleiden van promovendi. Dit meldt de RuG.

Van den Berg was tot eind maart van dit jaar Commissaris van de Koning van de provincie Groningen. Ook in zijn voorafgaande carrière heeft Van den Berg veel praktijkervaring opgedaan op het gebied van governance en internationale samenwerking, de onderwerpen die centraal staan binnen de leerstoel Global Governance and Sustainable Livelihood. Zo was hij onder meer directeur van de ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib en lid van het Europees Parlement. Tijdens de opening van het academisch jaar aan de RuG ontving hij nog de Ubbo Emmius Penning voor zijn maatschappelijke verdiensten.

De aanstelling van Van den Berg is voor een periode van maximaal vijf jaar. In die tijd zal hij gastcolleges verzorgen en promovendi begeleiden. Volgens de benoemingscommissie kan hij zo een waardevolle aanvulling bieden op de bestaande kennis en vaardigheden binnen de betrokken opleidingen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids