Normal_koningin_maxima

Koningin Máxima opent donderdag 1 december de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in het voormalig klooster Mariënburg in 's-Hertogenbosch. De TU Eindhoven, Tilburg University, de gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant werken met de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) samen aan data science met het internationale bedrijfsleven in de regio Brabant en daarbuiten. Dit meldt provincie Noord-Brabant.

Koningin Máxima woont eerst het openingsprogramma bij in de Mariakapel en krijgt aansluitend een rondleiding door het gebouw. Daar praat zij met studenten en wetenschappers over de activiteiten van de academie. Als afsluiting verricht zij de opening van de academie.

Data science verzamelt en analyseert 'big data': grote hoeveelheden gegevens. De Jheronimus Academy of Data Science omhelst naast onderwijs ook onderzoek op het gebied van data science en de opbouw van een ecosysteem met tal van bedrijven en organisaties in Brabant. Met dit laatste willen de partijen een impuls geven aan de kennisinfrastructuur en de internationale positionering van Brabant als Data Science Regio.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids