Normal_wetenschap__onderzoek__innovatie

Jonge wetenschappers en promovendi laten hun vertrouwde laboratoria of studeerkamers even achter zich en stappen het theater in voor een ScienceBattle op 27 oktober in het Erasmus Paviljoen. Vier wetenschappers van de Erasmus Universiteit en de TU Delft, één podium en tien minuten de tijd om je op welke wijze dan ook te overtuigen van de waarde van hun onderzoek. Dat meldt Erasmus.

Presentator René Broeders opent de avond en loopt de actuele nieuwtjes uit de wetenschap door. Bij de ScienceBattle speelt het publiek bij de jurering de grootste rol. De promovendi worden één voor één voorgesteld, waarbij het publiek een korte inkijk in het dagelijkse onderzoeksleven van de wetenschapper krijgt. Daarna vertellen ze in tien minuten hun verhaal.

In de ScienceBattle strijden twee onderzoekers van de Erasmus Universiteit en twee van de TU Delft. De deelnemers zijn deze keer: Martijn Kool (Erasmus Universiteit) over Het Geheugen, Julia Cramer (TU Delft) over de Kwantumcomputer, Nick van der Meulen (Erasmus Universiteit) over Thuiswerken en Eline van der Kruk (TU Delft) over de Meetschaats. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids