Logo_nederlandse_stichting_gehandicapte_kind_logo_nsgk

De NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) heeft professor Geert van Hove een cheque ter waarde van 135.000 euro overhandigd om zijn onderzoek binnen de bijzondere leerstoel Disability Studies te ondersteunen. Deze leerstoel van het VUmc onderzoekt hoe men de samenleving moet inrichten, zodat ook mensen met een beperking daar zonder problemen in kunnen participeren. Dat meldt NSGK.

Van Hove gaat onder andere uitzoeken welke factoren meespelen in de kwaliteit van leven van gezinnen met een kind met een beperking. Ook kijken hij en zijn onderzoekers naar de functie van gemeenten op lokaal niveau. Het onderzoek is erop gericht om de Nederlandse samenleving inclusiever te maken, waarin iedereen op hetzelfde niveau kan deelnemen.

Enkele van de onderzoekers die meewerken bij Disabilty Studies hebben een beperking. Zo wordt de inclusieve samenleving al gedurende het onderzoek in de praktijk gebracht. Bovendien krijgen talentvolle studenten met een beperking zo betere mogelijkheden voor stages of promotieonderzoek, in Nederland en erbuiten. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids