Normal_lumc

Op 23 oktober wordt de jaarlijkse LUMC-onderwijs- en wetenschapsdag georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘Backstage in de wereld van wetenschap en onderwijs’. Bezoekers kunnen meerdere stands bezoeken en ook het Anatomisch Museum is deze dag geopend voor publiek. Dat meldt LUMC.

Op de wetenschaps- en onderwijsmarkt kunnen bezoekers meer dan 25 stands van LUMC-afdelingen bezoeken. Zo kunnen de bezoekers hun eigen cellen bekijken onder de microscoop, ontdekken hoe mooi het oog is, en leren prikken in een (nep)arm. Daarnaast kan iedereen (vanaf ongeveer 14 jaar) een heus college bijwonen. De publiekslezingen gaan over spannende onderwerpen: ‘Heeft u het in zich om ooit Olympisch goud te winnen?’ of ‘Licht in de opsporing van kanker’.

Schoolverlaters kunnen deze dag met al hun vragen terecht bij de verschillende stands over de combinatie van leren en werken in het LUMC. Het Anatomisch Museum is maar twee dagen per jaar geopend voor publiek. De rest van het jaar wordt het vooral voor onderwijs gebruikt. Deze dag is voor iedereen vrij toegankelijk.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids