Normal_collegezaal__studeren__leeg__daling__universiteit__hbo__hoger_onderwijs

Rector magnificus Rik Torfs van de KU Leuven verzorgt de Willem Witteveenlezing 2016, die dit jaar gehouden wordt in klooster Mariënburg te Den Bosch. Aansluitend debatteren studenten en rectoren, onder wie Emile Aarts van Tilburg University en Rianne Letschert van de Universiteit van Maastricht. Het thema van de avond is onderwijs en de democratische rechtsstaat. Dat meldt Tilburg University.

De Willem Witteveenlezing, georganiseerd door Tilburg University en het Erasmus Festival Brabant, is gewijd aan prof. Willem Witteveen van Tilburg Law School die omkwam bij de aanslag op de MH17. Met deze jaarlijkse lezing wil Tilburg University zijn gedachtegoed, dat gevormd is door een humanistische en academische traditie en een scherp gevoel voor rechtvaardigheid, blijvend herinneren en toegankelijk maken voor jongeren.

Prof. Rik Torfs, rector magnificus van de KU Leuven, zal spreken over onderwijs en de democratische rechtstaat. Hoe krijgt een volgende generatie jongeren de beginselen mee die bijdragen aan een vrije maatschappij? Welke rol spelen universiteiten daarin? De lezing wordt gevolgd door een panelgesprek van studenten uit Leuven, Maastricht en Tilburg met naast Rik Torfs ook de rector van de Universiteit van Maastricht, Rianne Letschert, en de rector van Tilburg University, Emile Aarts.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids