Logo_logo_wetenschapstalent_new_scientist_logo

New Scientist heeft de vijf finalisten bekendgemaakt die nog in de race zijn voor de titel New Scientist Wetenschapstalent 2016. De vijf finalisten zijn geselecteerd aan de hand van stemmen en juryoordeel. De top vijf komt voort uit 47 inzendingen die zijn aangedragen door alle Nederlandse en Vlaamse universiteiten. Dat meldt New Scientist.

“De onderzoeken van de overgebleven kanshebbers zijn van hoge kwaliteit en verdienen het om onder de aandacht te worden gebracht”, zegt Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist. De jury prijst ook de manier waarop de wetenschappers hun onderzoek met de buitenwereld delen.

De vijf finalisten zijn Isabel Beets (moleculaire neurobiologie. KU Leuven), Bas Borsje (ecologische techniek, Universiteit Twente), Mariska Kret (neuropsychologie, Universiteit Leiden), Cynthia Liem (technische informatica, TU Delft) en Pieter Mestdagh (medische genetica, Universiteit Gent).

De afgelopen maanden hebben achttien universiteiten uit Nederland en België talentvolle onderzoekers aangeprezen bij de jury. New Scientist heeft hieruit 25 kandidaten geselecteerd. Deze kandidaten zijn beoordeeld door een vakjury. Het oordeel van de jury en de stemmen van het grote publiek bepalen samen de uiteindelijke winnaar. In Hotel Casa 400 zal neuropsycholoog Erik Scherder op 22 september de wetenschapsprijs uitreiken. Daarnaast mogen de vijf finalisten hun onderzoek presenteren aan publiek.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids