Normal_onderzoek_wetenschap_verbazing_bekijken254


De nominatieprocedure voor de Athena-prijs is geopend. Met deze prijs wil NWO Chemische Wetenschappen de aandacht vestigen op excellente vrouwelijke chemici die hoogstaand wetenschappelijk onderzoek verrichten. Vrouwelijke onderzoekers in de chemie die minder dan tien jaar geleden gepromoveerd zijn, komen in aanmerking voor deze prijs. Dat meldt NWO.

In het stimuleren van de wetenschappelijke carrière van vrouwelijke onderzoekers is een belangrijke rol weggelegd voor vrouwelijke wetenschappers die als rolmodel dienen voor beginnende vrouwelijke onderzoekers. Daarom heeft NWO Chemische Wetenschappen in 2015 de Athena-prijs ingesteld. Met deze jaarlijkse prijs wil NWO Chemische Wetenschappen de aandacht vestigen op excellente vrouwelijke chemici die hoogstaand wetenschappelijk onderzoek verrichten. Daarnaast is het belangrijk dat kandidaten bijdragen aan bijvoorbeeld onderwijs-, bestuurs-, voorlichtings- en/of andere maatschappelijk relevante activiteiten. 

De Athena-prijs wordt uitgereikt op basis van nominaties. Onderzoekers werkzaam in chemisch onderzoek, zowel aan Nederlandse kennis- of onderzoeksinstellingen als in het bedrijfsleven, mogen één of meerdere vrouwelijke wetenschappers nomineren voor de Athena-prijs. Daarnaast mag een kandidaat ook zichzelf nomineren. Nominaties voor de Athena-prijs kunnen worden ingediend bij NWO tot en met donderdag 29 september 2016. De winnaar ontvangt 25.000 euro voor besteding aan onderzoeksgerelateerde activiteiten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids