Normal_college__studenten__collegezaal__studie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) begint weer op 1 september, en de Universiteit van Amsterdam (UvA) opent op 5 september de deuren. De nieuwe voorzitter van het college van bestuur Geert ten Dam wil in het nieuwe jaar meer balans tussen onderwijs en onderzoek. Dit meldt het Parool. 

Ten Dam vindt het naar eigen zeggen belangrijk dat een college van bestuur middenin het onderwijs en onderzoek zit. Daarom gaat zij en de rest van het bestuur verhuizen van het Maagdenhuis naar het Roeterseiland. Vanaf daar wil zij werken aan de balans tussen onderwijs en onderzoek. 
 
Onderzoek heeft de laatste jaren meer prioriteit gekregen, onder andere vanwege het prestieuze imago, waardoor het onderwijs onder druk is komen te staan. Volgens Ten Dam is het nu tijd om meer aandacht te besteden aan het onderwijs en aan de studenten. "Het gebeurt te vaak dat als puntje bij paaltje komt, onderzoek belangrijker wordt gevonden dan onderwijs. Ik vind: als je niet van het onderwijs bent, is het de vraag of je op de universiteit moet willen werken."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids